loader image
t

Întrebări frecvente despre robotul Edison

Ai o întrebare despre Edison? E posibil sa găsești răspunsul chiar aici!

Utilizezi un robot Edison pentru prima dată?

Începe cu materialul (în engleza)
Ghidul începătorului.

a

Ai întrebări despre codurile de bare?

Codurile de bare ale lui Edison îți permit un start super-rapid în utilizarea robotului, utilizând programe preinstalate, controlându-l cu o telecomandă ca pe o mașină teleghidată, sau creând propriile programe care utilizează o telecomandă. Afla mai multe în materialul (în engleza) despre
Utilizarea codurilor de bare Edison.

Ai întrebări despre unul dintre limbajele de programare?

Fiecare din cele trei limbaje de programare are propria secțiune de întrebări frecvente specifice. Vizitează, în funcție de necesități, paginile în engleza pentru:

EdBlocks

EdScratch

EdPy.

Planșa de activități EdMat

Întrebări frecvente

Ce este Edison?

Edison este un robot programabil cu preț foarte convenabil, proiectat pentru a fi un instrument complet pentru educația STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) în programare și robotică pentru copiii între 4 și 16 ani. Robotul Edison este eficient în dobândirea gândirii computaționale și a abilităților de programator într-o maniera hands-on. Este compatibil cu blocurile de construcție LEGO și poate fi programat în trei maniere diferite:

 1. Codurile de bare – Edison poate scana coduri de bare care activează programe pre-instalate, cum ar fi urmărirea unei linii sau ocolirea obstacolelor. Vezi aici materiale în engleza despre aceasta funcție.
 2. Telecomanda TV sau DVD – Edison poate fi asociat și controlat cu aproape orice telecomanda de TV sau DVD folosind coduri de bare specifice. Vezi aici mai multe informații, în engleza.
 3. Programare – Edison poate fi programat de pe PC sau tabletă cu oricare din următoarele trei platforme:
  1. EdBlocks (click aici pentru informație suplimentară în engleză): platforma de programare drag-and-drop foarte intuitivă, cu organizare pe orizontală, potrivit pentru începători.
  2. EdScratch (click aici pentru informație suplimentară în engleza): platforma de programare cu organizare pe verticala bazata pe Scratch, potrivit pentru nivel mediu.
  3. EdPy (click aici pentru informație suplimentară în engleză): platforma de programare asemănătoare cu limbajul Python, potrivit pentru nivel avansat.

Cu ce echipamente și sisteme de operare se poate programa Edison?

Roboții Edison sunt compatibili cu majoritatea PC-urilor, laptop-urilor, tabletelor și altor device-uri asemănătoare datorită mediului de programare online și a cablului de comunicare/programare EdComm.
Toate platformele de programare se accesează printr-un browser de internet, fără a fi nevoie de niciun download pe PC, laptop etc. iPad-urile sau Chromebook-urile vor funcționa la fel de bine, cu singura condiție de a avea o ieșire audio pentru cablul EdComm. Acesta este un cablu special, folosit pentru a transfera programele create online direct în robotul Edison și se conectează la ieșirea audio. Celalalt capăt al cablului se conectează pe partea inferioara a robotului, în apropierea butonului de pornit/oprit. Aceasta metodă de comunicare este compatibilă cu sistemele de operare Mac, Linux, Windows, iOS si Android.

Dacă ești nou în utilizarea robotului Edison, Ghidul începătorului (varianta in engleza, disponibila gratuit) conține instrucțiuni pas cu pas despre pregătirea robotului și a device-ului de pe care va fi programat.

Cum se conectează robotul Edison la PC?

Robotul Edison se conectează la PC sau orice alt device prin cablul EdComm. Acesta este un cablu special cu ajutorul căruia se pot transfera în memoria robotului aplicațiile create în oricare dintre cele trei platforme online.
Cablul EdComm este expediat închis în compartimentul bateriilor.
Pentru a conecta robotul Edison la un PC inserați un capăt al cablului EdComm în ieșirea audio de 3,5 mm. Celălalt capăt al cablului se conectează pe partea inferioară a robotului, în apropierea butonului de pornit/oprit. Această metodă de comunicare este compatibilă cu sistemele de operare Mac, Linux, Windows, iOS și Android.

Ce programe pre-instalate se activează prin coduri de bare?

Robotul Edison are pre-instalate programe care pot fi activate prin scanarea codului de bare corespunzător.
Alt set de coduri de bare permite programarea robotului Edison pentru a putea fi controlat cu o telecomanda TV sau DVD. Un al treilea tip de coduri de bare declanșează programe de calibrare a motoarelor și senzorilor. Instrucțiunile în engleză despre toate aceste coduri de bare sunt disponibile aici. Programele pre-instalate disponibile sunt:

 • Evitarea obstacolelor
 • Urmărirea liniilor
 • Urmărirea unei surse de lumina
 • Controlul prin bătăi din palme
 • Rămânerea în interiorul unui contur
 • Lupte sumo

Cum e compatibil Edison cu blocurile de construcții LEGO?

Extinde, crează, inventează: citește aici materialul în engleză!
Părțile laterale ale robotului au trei tipuri de adâncituri: pentru pini lungi (3), scurți (4) și pentru axuri în formă de cruce. Acestea din urmă se folosesc îndepărtând mai întâi roțile robotului, se conectează în locul acestora și se conectează mai departe cu orice alte piese compatibile. Pe partea superioară a robotului se găsesc de asemenea două seturi de câte 2×8 pini compatibili cu blocurile de construcție standard, cu ajutorul cărora putem dezvoltă un proiect pe verticală.
Notă: LEGO este o marca înregistrată a LEGO Group, care nu susține, autorizează sau promovează în niciun fel acest site, nici roboții sau accesoriile Edison.

Pot folia planșa EdMat?

Planșă de activități EdMat (îi facem link propriu) are coduri de bare pentru activarea programelor pre-instalate în robotul Edison. Folierea (laminarea) cu material lucios va cauza erori, așa încât această operațiune trebuie realizată doar cu folie mata.

Ce tip de baterii folosește Edison?

Robotul Edison folosește patru baterii de tip AAA.
Dacă folosești baterii obișnuite, acestea trebuie să fie alcaline (sunt și cele mai frecvente în magazine).
Dacă folosești baterii reîncărcabile, acestea trebuie să fie NiMH (nichel – metal hibrid)
Nu utiliza în niciun caz baterii heav-duty, super heavy-duty sau Zinc-Carbon!
Bateriile trebuie introduse corect în robot, în manieră prezentată în Ghidul începătorului (varianta în limba engleză).

Cu ce limbaj de programare se programează Edison?

Robotul Edison poate fi programat pe următoarele platforme online:

 • EdBlocks (click aici pentru informație suplimentară în engleză): platforma de programare drag-and-drop foarte intuitivă, cu organizare pe orizontală, potrivit pentru începători
 • EdScratch (click aici pentru informație suplimentară în engleză): platforma de programare cu organizare pe verticală bazată pe Scratch, potrivit pentru nivel mediu
 • EdPy (click aici pentru informație suplimentară în engleză): platforma de programare asemănătoare cu limbajul Python, potrivit pentru nivel avansat

În plus, Edison are programe pre-instalate care pot fi activate prin scanarea unor coduri de bare. Gășiți aici informații în engleză pe acest subiect.

De unde pot achiziționa produse Edison?

În România distribuitorul oficial este Timeplifiers SRL, deținătorul happytechy.ro . Prețurile oferite sunt în marea majoritate cu maxim 5% superioare celor oferite pe site-ul producătorului (considerând obligația de a achita TVA și taxe vamale).
Achiziția de echipamente Edison de pe acest site garantează livrarea gratuită pe teritoriul României la domiciliul sau sediul clientului prin curier door-to-door, în general în maxim 2 zile lucrătoare.

Cât costă transportul?

Transportul în România este gratuit.

Cât durează transportul?

În cele mai multe cazuri coletul este livrat în maxim 2 zile lucrătoare. Nu putem garanta acest termen în perioadele aglomerate pentru companiile de curierat.

Ce primesc atunci când comand robotul Edison?

Robotul Edison este livrat asamblat. Cutia în care este împachetat are imprimat un mic ghid pentru a începe utilizarea. Cablul de programare EdComm, necesar pentru a conecta robotul la un PC, laptop sau alte device-uri este inclus și închis în compartimentul pentru baterii.
În plus, distribuitorul și producătorul pun la dispoziție multiple limbaje de programare, materiale de studiu și de activități în limba engleză.

Câtă memorie are robotul Edison?

Robotul Edison V2.0 are 5kB de memorie internă disponibil pentru programele utilizatorilor.

Află mai multe despre robotul Edison

Testimoniale

“I am very impressed with the Edison and how they have engaged the students in my class.”

– Andrew P., Primary Teacher, Australia

"I have to say, they are the perfect solution for me. I teach pre-service teachers. In our footprint, schools are low on funding, and low on expertise. I have funded myself,and played with a variety of robots for lower primary, including some quite expensive models. Without a doubt Edison is most user-friendly, versatile and of course cost-effective"

– Wendy Fasso, Central Queensland University, Australia

"I wholeheartedly believe in this product. Edison is where it is at for educational purposes. The sensors, powerful microcontroller … and the price! Edisons are well worth the investment for any teacher!"

– Phil Grigonis – Middle School Technology and Engineering Teacher, USA

"Our students are really engaged using the Edison robots. We’ve found the robots to be easy to use by a wide range of students and teachers. Students have appreciated the robots’ functionality and I have appreciated how robust and adaptable they are, having used the robots from Y1 (5-year-olds) upwards. I think the price point is exceptional and the adaptability with LEGO bricks is excellent."

– Myles Webb – Deputy Principal at Auroa Primary School, New Zealand

Utilizăm modulele cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență online.

Privacy Settings saved!
Setari de confidențialitate

Când vizitați un site Web, acesta poate stoca sau prelua informații din browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Controlați-vă serviciile Cookie personale aici.

Aceste module cookie sunt necesare pentru funcționarea site-ului web și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.

Pentru a asigura funcționarea acestui site web, folosim următoarele cookie-uri tehnice necesare.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Folosim WooCommerce ca sistem de cumpărături. Pentru procesarea cardului și comenzii vor fi stocate 2 cookie-uri. Aceste module cookie sunt strict necesare și nu pot fi dezactivate.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Decline all Services
Accept all Services